Kimsenin hayallerinizi çalmasına izin vermeyin




Hayatımız düşlerimizle şekillenir.Bugün ne olduğumuz,nerede olduğumuz hep gerçekleşen rüyaların sonucudur.Gördüğünüz her bina,birisinin hayal dünyasından filizlenrek ortaya çıkmıştır.Her alışveriş merkezi ve içindeki mağazalar,her araç öncelikle birilerinin hayaliydi.
Durup bir düşünün;dokunduğumuz her şey,gerçekleşen hayallerin ürünüdür.Yani hayal kurmak,aslında çok sağlıklı bir egzersizdir.
Woodrow wilson şöyle demiş;''Bizler hayallerle daha da büyürüz''.
Bütün büyük adamlar hayalperestirler.
Onlar yumuşak bahar buğusunun için de veya uzun bir kış akşamının kızıl ateşinde bir şeyler görürler.Bazılarımız bu büyük hayallerin ölmesine izin veririz ama diğerleri bunları besler ve korur;hayallerini,onları kötü günlerden günışığına çıkarana kadar beslerler.
Hayallerinin gerçekleşeceğini samimi bir şekilde ümit edenler,her zaman günışığı ve aydınlığa kavuşurlar.
Pozitif hayal gücü çok önemlidir.Başarıya ulaşan yolun bir haritası gibidir.Hiç kimse bilmedik rotalara herhengi bir haritaya danışmaksızın çıkmaya cesaret edemez.İşte bunun gibi,hedefi ve hayalleri olmayanlar.amaçsızca gezinir dururlar ve hiç bir zaman değerli bişeyler yapamazlar.
Hayaller tanrı vergisidir ve beslenmelidirler.maalesef pek çoğumuz,hayatın hayallerimizi çalmasına seyirci kalmışızdır.Hırsız,herhangi bir durum veya insanoğlu olarak karşımızda beliriverir.ortaklarınız,arkadaşlarınız veya iş arkadaşlarınız,büyükleriniz,bilmeden masumca hayallerinizi çalarlar.Derler ki,''Onun yapabileceğini nasıl düşünebiliyorsun?'',''Bu olmaz'',''Bu imkansız''.''Bu fikirden vazgeçmelisin''.
Ama bu sizin vizyonunuz,sizin duanız,sizin hayaliniz ise neden bu kadar çabuk vazgeçeceksiniz ki?
Oysa bir şans tanıyın ve asla kimsenin sizin yerinize karar verip hayalinizi yok etmesine izin vermeyin...

1 yorum:

Ezgi zeynep dedi ki...

Bence de kesinlikle Kimsenin sizin hayallerinizi çalıp çırpmalarına izin vermeyin ;))

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009