Sevda ya Dair ...




Sevdalar kaybeder ,sevdalar kazanırız;ama çoğu zaman kazandığımız sevdalar kaybettiklerimizin bir değişik versiyonudur.Sevdalarımızın kıymetini bilemiyiz.Oysaki sevdalının en kıymetli şeyidir dertleri.
Kendimizi affetmeyeceğimiz işler yaparız.Yıkılırız,kendimize güvenimizi kaybederiz.Bilmedik,yapmamalıydık gibi laflar ederiz..Ve bunları dedikten kısa bir süre sonra unuturuz herşeyi.
Yalanlar söyleriz sevdiklerimize sonra pişman olur bir daha söylemiyeceğim deriz;ama bilemeyizki bir başka yalanla kendimizi avuttuğumuzu,Hep kendi dertlerimizi düşünürüz''şu işde olsa'',''bu işde bitse'' hepimizin sıklıkla kullandığı kelimeler oluverir.Ama başka dertlerle uğraşacak vakit bulamayız.Şikayet etmekten dinlemeyi,kendi derdimizden başka bir dertle dertlenmeyi unutmuşuzdur.
Her insan gibi aşık oluruz.Sevgilinin her eksiğine,her kötü sözüne,her kaprisine sabreder, üstüne üstlük sevda üzerine sözler söyleriz sevdalanmayı bilmeden.
sevgilinin dertlerine aşığızdır.Dinlediğimiz şarkılarda hep onu ararız''İnsan aşık olduğu zaman araba kornası bile manalı gelir''gibisinden arebesk laflar ederiz.
Sevdalarımız üzerinden birini ünlü eder,üzerimize kocaman bir sektör inşa ettiririz..
Farklı manalara gelen aynı kelimelerle cümleler kurar gücümüzün yetmediği yerde ''ah ulan ah''çekip, bir sigara yakarız,florasanlı gecelerde.
''kim bilir bu sevda beni diğer kötülüklerden korur ''deriz.''Ben bu sevgiden çok şey çıkardım''deriz.''Sevmek her baba yiğidin harcı değil''gibi sözlerle kendimizi avuturuz.
Sevda diye yutturulan haplarla uyuşturuluruz gece üç beş nöbetlerinde.
Ah şu garip geceler .Geceler olmasa aşıkların yardımına kim yetişicek,geceler olmasa ağlayan gözleri kim örtecek,geceler olmasa nasıl efkarlanılıcak.Geceler aşıklar için vazgeçilmez bir zaman dilimidir.Bunu her aşık bilir.Geceler dertlerin,sıkıntıların,efkarın ve bir o kadar da aşkın,sevginin muhabbetin insan da vücut bulduğu zaman dilimidir.Sevgilinin hayali bir başka sarar aşıkları...

''En büyük sevdalar gizlenen sevdalardır.Sevdanın sevgilideki tezahürü gözyaşıdır.En büyük göz yaşı içe akıtılandır.En büyük sevda her an sevgiliyle olmaktır.En büyük sevgili ise her an sevdalısıyla olandır''

1 yorum:

FalanFistan dedi ki...

''İnsan aşık olduğu zaman araba kornası bile manalı gelir''=))gerçekten öylemi?
=))))

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009