Kısaca Aşk; Garip Haller Yumağı...




AŞK düşünme gücünü elinden alan,mantığını bloke eden,yemeden-içmeden kesen,tüm düzenini alt üst eden bir halet-i ruhiye .
Mantıklı düşünemezssin,kendini köşeye sıkıştırılmış hissedersin...
Öncelikle sebebsiz yere tebesüm edersin.Almış olduğun nefes sana yetmez, defalarca nefes alırsın, derin derin.. Yer yüzündeki tüm güzel kokuları içine çekercesine. Bu durum aşkın mutluluk halidir . Belirli bir zaman sonra alışır bünyen hepsine, bu duyguyla benliğin uyuşur, uyuştukça daha fazlasını istersin. Daha fazla heyecan,daha fazla mutluluk,. Aldığın doz kaafi gelmez.... Gerçek olduğuna inandığın hayaller kurmaya başlarsın... Aşkın uyuşturucu hali ise halusinasyonlardır ..Hayali de yetmez olur zamanla.
Bünyen; acı çekersin, titreme gelir, üşürsün, nefessiz kalırsın, kan kaybedersin.. Yaranı saramazsın, çaresini bulamazssın.. Battıkça batarsın. Daha çok acır canın.. Düşer birer birer gözyaşların..
Her film,her şarkı, her aşık tıkanır kalır boğazında.. Çıkmaya çalışır tüm duygular, çıkamaz.. Gözyaşı rahatlatır ama , gözyaşının arkasından bir başkası gelir.. Zırlar durursun, zamanla her yer sırılsıklam olur, duyguların bile..
Tutmaya çalıştıkça elinde, daha fazla kaybeder, atmaya çalıştıkça daha fazla avuçlarsın.. Acı verir tutmak da,atmak da.. Acıtır.. Zaten aşkın en yalın hali de acıdır.Yüzyıllar boyunca aşkın gizemi bir türlü açıklanamadıı.Tarih boyunca herkes tek olduklarına inandıkları aşkın anlamını aradı..
Araştırmalara göre aşkın 9 hali bulunuyor
*Yetişkin Aşk: Karşılıklı güven ve desteğe dayanır .
* Eros Aşkı: Çiftler birbirlerine görür görmez aşık olur .
* Hedonistik Aşık: Birlikteyken kişisel zevklere ve eğlenceye dayanan aşk türüdür .
* Romantik Aşk: Çiftlerin birbirlerine duygusal olarak ihtiyacı olduğunu döneme denk gelen en yoğun aşklardan biridir .
* Mitolojik Aşk: Çiftlerin birbirlerine kavuşmak için büyük savaş verdiği ve sürmesi için çabanın gerekli olduğu ilginç bir aşk çeşididir .
* Sosyal Aşk: Aşkın bu türü, ihtiraslı bir ilişkiden sonra toplumun beklentilerine göre şekil değiştirir . * Maceracı Aşk: Bu aşk çeşidinde sürekli inişler ve çıkışlar yaşanır .
* Güvenli Aşk: Sevgililerin, zamanla birbirlerinin en iyi arkadaşı olduğu ve kendilerini güvende hissettikleri aşk şeklidir .
* Ortak Aşk: Çiftlerin kişiliklerini yitirerek tek benlik oluşturdukları aşk türüdür Bu aşkta çiftler birbirlerinin cümlelerini bile tamamlarlar .

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Aşkın birde Farsça tanımı varmış , Bile Bilme yetisi. Yani insan aşık oldumu sürekli yarını ve sevdiği insanı düşünürmüş acaba yarın bana ne söyliyecek,acaba elimi tutacakmı,acaba bana dokunacakmı,beni öpecekmi vs diye düşünür dururmuş.

Ahuz@r dedi ki...

Ben birtek aşk bilirim ,oda zaten ulaşdığın anda aşk olmaktan çıkar..daha doğrusu aşk, ulaşdığın anda biter,ulaşamadığın noktada AŞK gerçek aşkdır,ya hastalıklı bişeydir,lüzumsuzdur,iradeni elinden alır,bence gereksizdir,asıl olan hayatın geçekleridir,ki bu durum gerçekliğe aykırıdır...şapkanı başından uçurur,saçmalarsın,ayaklarını yerden keser ama bu kesinti geçicidir.kısaca adamı,kaz gibi uçurur ,tavuk gibi düşürür :))))))))(nasıl?aşırı gerçekçiyim diilmi ama)

Ahuz@r dedi ki...

Bu arada hazalcığım yazın güzel olmuş ,hakkını yemeyeyim ,benim aşk hakkındaki düşüncelerimi az çok biliyorsun işde ;))

Ezgi zeynep dedi ki...

Ahuzar tüm yazdıklarına aynen katılıyorum.Sonundaki espirili yaklaşımınıda bayıldım ;))yine harikasın.hazal yinede güzel yazı olmuş,yani yaşanılan hisler ve hiç birimizde bunu inkaar edemeyiz,iyi yada kötüü...güzel kaleme almışsın.yüreğine sağlık..

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009