Bir efsane Bruce Lee

220px-Bruceleeface 
 
Yeni başladığım bu yazı serisinde kendimce çok fazla tanınmıyan efsane olmuş insanları  kendi penceremden size de aktarabilmek.
Peki kimdir Bruce Lee sağa sola zıplıyan uzak doğu sporlarını çok iyi kullanabilen sadece bir kas yığınımıydı.
Tabiki hayır zaten öyle olsaydı sanırım Cüneyt Arkın ilk dünya starımız olurdu.daha doğrusu en meşhur artisti olurdu artist diyorum çünkü bir kıyaslama yapmak gerekirse galiba dünya sanatçıları ile bizim ülkemizdeki sanatçılarında farkını ortaya koyabilirim. Bu yazıyı okumaya devam ettiğinizde arasındaki farkıda daha iyi anlıyabileceksiniz.
 
Kısaca Bruc Lee’nin hayatına bir göz atıcak olursak,her ikiside opera sanatçısı olan  yarı Alman yarı Çinli bir anne ile Çinli bir babanın çocuğu olarak  annesi hamileyken çıktığı bir turnede Amerika da dünyaya geliyor.ABD vatandaşlığını bu sayede alan küçük Bruce  Çine döndükten sonra Ailesi, Kung Fu öğrenmesini istedi.
6 yaşındayken bile ilerideki hırçın, sert karakterini belli ediyordu. Lee Kung Fu tekniklerini bilinçsiz bir şekilde öğrenmeye başladıktan sonra, 1954'de ünlü Kung Fu Ustası Sifu Yip Man’ının öğrencisi olarak Wing Chun sistemini çalışmaya karar verdi. İlerleyen zamanlarda da Wing Chun sistemine boks çalışmalarını da ekleyerek kendi tekniğini geliştirdi.

bruce-lee-21

Sık sık karıştığı sokak kavgalarından dolayı Çin de  kötü şöhret edinince doğduğu Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönmeye karar verir. Washington Üniversitesi'nin Felsefe Bölümüne yazılır. Bir yandan okula devam ederken, bir yandan da Amerikalılara Çin Kültürü'nün zenginliğini anlatmak için o güne kadar Çinlilerden başkasına öğretilmesi yasak olan olan Kung Fu dersleri vermeye başlar.

Burada geniş bir kitleye, Amerikalılara yabancı olan bu sanatın ne kadar geniş içerikli ve derin felsefeye sahip olduğunu ispatladı.
 
Bir Efsane Doğuyor [ Yazının Devamı ….]

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009