Anlamak...

  • 2500_Kopyas%FD_Too_Difficult_by_ladibug
  • Doğru ya da yanlış,bizim düşüncelerimizde yaşar.Doğru ve yanlış yolu,sonuçta bu düşünceler çizer.İnsan bu nedenle hayat boyu sadece,düşüncelerinin ürünlerini toplar. Her şey her şeyle ilgili.İnsan bu ilgiyi düşünüp,gerçeği yakalamak zorunda.Hiç bir şey uzaktan göründüğü gibi değil... Sadece bakmak değil,asıl düşünmektir görmek.
  • Gözden kaçan şey,ismine''ANLAMA''denen büyüteçle görünür. ''İnsanlar arasındaki çelişki ve anlaşmazlıkların çoğu,yanlış anlamadan kaynaklanır''peşin yargıdan kaçarak anlamaya çalışmalı insan. ANLAMAK,çıkış yolunu bulmada başlangıçtır.
  • ANLAMAK,bizi aldanmaktan,tarafgirlikten korur. ANLAMAKLA,insan gerçek neşeyi bulur. ANLARSA insan,gerçeğin yoluna düşer. ANLAMAKLA sevgi ve gerçek kültür doğar. ANLAMAK bizi daha hoşgörülü yapar. ANLAYAN insan düşünür,düşündükçe de anlar..

  • 2 yorum:

    terliklisultan dedi ki...

    anlamak güzeldir hoştur olgunluktur. davranışların sistemli düzeyli ve anlaşılabilir nitelik taşımasıdır.anlamak herşeydir.ANLAMAYANI ANLAMAK KADAR ZOR BİR DURUMDA YOKTUR BU DÜNYADA.EN ZORU İSE ANLAMAYANA ANLATMA YÖNTEMLERİNİ KULLANARAK BİŞE ANLATMAKTIR.

    Ahuz@r dedi ki...

    En zor kısmına katılıyorum arkadaşım,anlamayana anlatma yöntemleri;bu zaman zaman yıpratıcıda olsa kesin çözüm getiriyor,ama en son denenecek yöntem...

    Yorum Gönder

     

    Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009