Padişahım çok yaşa

Sanırım yazı başlığındanda  anlıyacağınız gibi devamınında Muhteşem Yüzyılla  ilgili olduğunu hemen anlamışsınızdır.

Dizinin yayına girmesiyle birlikte tüm kanallarda bir tartışmadır almış gidiyor. Hatta bir çok blogtada bu konu hakkında yazılıp çizildi eleştirenlerde oldu ya abartmayın bu sadece bir dizi diyenlerde.

Bu dizinin bu kadar eleştirilmesi bence çok normal bu bilinmeyen ve yanlış öğretilen tarih yüzünden.

Bize orta okulda kazandığımız savaşlarda bizimkilerin 10.000 kişiyken karşı tarafın 100.000 olduğu, kaybettiğimiz savaşların da rüzgarın karşı taraftan esmesi yüzünden talihsizlik olduğu,Fatih'in, İstanbul'u aldıktan sonra yağmaya izin vermediği gibi abartılı ve gerçek olmayan bilgilerle Tarih öğretildi.

Tarih biraz objektif olarak anlatılıp, savaşların başarısız padihşahlar veya beceriksiz komutanlar yüzünden kaybedildiği, Fatihin 3 gün boyunca kapıda bekleyerek yağmanın bitmesini beklemek zorunda kaldığını, bununda o dömende normal olduğu yani savaşa giden askerlerin Fatihin kara kaşı kara gözü çin değilde ganimet için gittiği ve bunun da çok doğal bişe olduğu utanmamız gerekmediği öğretilseydi  sanırım bu dizide bu kadar eleştirilmeyip sadece fantastik bir dünyanın ürünü olarak kabul edilecekti.

Dizide eleştirilen diğer bir konuda sadece haremin ele alındığı , gerçeklerin yansıtılmadığı şeklindeydi.

 Ya şimdi biri kalkar alın size gerçekler derde Kafamıza sokulan insan üstü varlıklar olarak gösterilen, erdemli  Padişahlarında  içinde  eşcinsel  ve şehvet düşkününden tutunda gece gündüz sarhoş gezeni, emfiye bağımlığı yüzünde kulelerde yanlızlıktan öleni vardı derse ne olur ?

 varın orasınıda siz düşünün.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarih yanıltmanın, insanlar yanılmanın ustası oldukça yeni hikayelerle deniyor ve deneniyorlar...

reyy@n dedi ki...

yazıyı okuduğumda fikrim şu;
Osmanlı İmparatorluğu, tarihin gördüğü en büyük iki imparatorluktan biriydi. Böyle bir imparatorluğun kurulmasında da devleti yöneten padişahların rolü büyüktü.zamanın şartlarını bir düşünün.bugün dünyay hakim olan milletler çokmu matah!kirli elleri nerelere ulaşmıyor,sinsice ve adaletsizce kirli oyunlar oynanıyor ve bunu medeniyet ve demokrasi adı altında yapıyorlar.
bugün altmış,yetmiş yaşındaki adamların yönetimlerini beğenmezken yirmibir yaşındaki bir gencin tüm avrupayı sarsan istanbulun fethini gerçekleştirmiş ve osmanlı devletinin gerçekten bir devlet olmasını sağlamış , osmanlının en zengin ve en gelişmiş dönemlerinden birine imza atmış .tabiki şartlar neyi gerektirdiyse onu yapmıştır,üç günde bekler,beş günde bunda gariplik yok.evet abartı konusunda hak veriyorum ama bu sonucu değiştirmez .bir kaç tarihçi diye geçinen çapulcunun iddiaları gerçekmiş gibi yansıtılıyorr.
elbetteki her çağın ve her toplumun içinde iyisi ve kötüsü vardır,bunu cımbızlayıp geneline yaymak haksızlık olur.ayrıca Osmanlı tarihi en yanlış yazılmış tarihtir .bunu ben söylemiyorum ,bunu ünlü tarihçilerimiz iddia ediyor.bana görede çok mantıklı bir söylem.''meyve veren ağaç taşlanır''
......
biraz daha yazsam yorumum yazını geçicek :))
neyse frene basayım :P

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009