Bir ilişkiyi ayakta tutan nedir ?

ayrilik

 

Yazıya başlık olarak bir ilişkiyi diye başlık attım ama siz bunu evlilik,dostluk,arkadaşlık olarak ta alabilirsiniz.

Bir ilişkinin en sağlam temelleri bence sevgi ve saygıdır fakat zamanla her ilişkide olduğu gibi tadı,tuzu  diye adlandırdığımız küçük olumsuzluklar bu ilişkilerde ilk olarak sevgiyi törpülemeye başlar artık sevdiğimiz insanı kırmamak çok önemli gelmemeye başlar daha sonra bunun dozu arttıkça saygı da azalmaya başlar normal şartlarda bu ilişkinin sonlaması gerekir . 

Peki neden sürmeye devam eder bu ilişkiler? 

Bence alışkanlıktır çünkü artık alışmışsınızdır o insana onunla beraber gülmeye , onunla beraber ağlamaya,onunla beraber sevinmeye o hep yanınızdadır artık alışkanlık olmuştur  sizin için afyon gibidir sadece o varken mutlu olursunuz . ama onu kaybedeceğinizi anlamaya başladığınız anda kaybetmemek için ödüm vermeye bile başlarsınız  bazı şeylerden bu olumlu veya olumsuzda olabilir çünkü ona alışmışsınızdır  artık kaybetmek istemezsiniz hep ulaşabilecğiniz bir yerlerde olsun istersiniz.

1 yorum:

Ahuz@r dedi ki...

Bence burda bahsedilen durum evlilik için geçerli olabilir,onun dışındakiler,arkadaşlık veya dostluk için zannetmiyorum yaa!! yani o farklı bir boyut,yani hepimiz hayatımızda bir kıvılcımla nice dostlarımızdan vazgeçmişizdir .ama evlilik başka mecburiyetler,ve sorumluluklar bağlayıcı olabiliyor yada vazgeçilmezi oynayabiliyor,alışkanlıklar bir yere kadar.. insanoğlu değişken bir varlık ve alışkanlıklarda değişebiliyor maalesef....nacizane şahsi fikrimmm böyle :))

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009