Eleştirmek İçin Yaşıyanlar.



Eleştiri,sıra dışılığı da beraberinde getirdiği için dikkat çeker,ilgi uyandırır.Popüler olmaya giden yolda önemli bir unsurdur.Sınır tanımaz ve her şeyi eleştirdiğinizde;hatta inanır göründüğünüz şeylere de ince ince eleştiri okları gönderdiğinizde daha çok konuşmanız için önünüze halıların serildiğini bile görürsünüz.

Size imkan sunanların gayelerini yargılamıycağınız için,bir gün adeta eleştiri makinesine dönüştüğünüzü fark edemezsiniz.Eleştirenler hep hoş gelen şeyler söylerler.Hiç bir şeyi beğenmiyerek hayatı adeta bir kabusa çevirmek için özel maharetleri olduğunu sanırsınız.

Dinledikçe kendi dünyanıza kapanır,gözleriniz ümit ışıklarını görmez olur.sözlerle kara bulutların işbirliğiyle,her insanı kapkara bir his kaplar.Sözler hipnotik bir etkiyle havada çarpıp moral bozacak kişi ararken,sözlerin sahibinin kendi hayatı hiç bir zaman gündeme gelmez.O konuşur;ama kendisinin söylediklerinin neresinde olduğunu hiç ifade etmez.O sadece konuşmakla mükelleftir!

Söylediklerini yapıp_yapmadığını dinleyenler kimi zaman öğrenemez bile.''Neden,niçin'' sorularının cevabınıda alamaz.Çünkü o bir beğenmeme makinesidir.Öfke sunar,karamsarlık üretir,birilerinin yapmaya çalıştıklarıyla beslenir.

Yapmak ,üretmek onun lugatında yoktur.O sadece olmaz,olamaz böyle şey der.Moralsizlik pompalar.Doğru olan kendileridir;ama bu doğruyu hiç bir zaman göstermezler!Sadece söylerler.Dil ile mesafe katedilmeyeceğni bilenler için,çok konuşmak boş konuşmaktan ibarettir.

Bir şeyler yapmadan,kazanmamnın mümkün olmadığını hiç unutmamalıyız.Eleştiriler engellere dönüşmememli.Bir ipin ucundan bizde tutmalıyız.İpin ucunu kaçıranlardan olmayın sakın ! :))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bütün eleştiriler olumsuz olmuya biliyorda yapıcı eleştirilerde de vardır ...bunlarda insanların kendilerini geliştirmeleri için tam tersi fayadalı olabiliyorda.
Genede güzel bir yazı olmuş ...:)))

ahmetalper dedi ki...

Tamamen olumsuz eleştiriler bana göre KISKANÇlık yüzüne yapılıyor.O nasıl yaparda ben yapamam...Yapamıyorsam onu lekeleyim türündedir... Bu tür eleştirilerin sahipleri kendi baltasına bile sap olamazlar.Milleti çekiştirdiği için bir şey üretemez.

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009