Bir Babayla Oğulun Hikayesi 2

Kalp Kırıkları

civi-akPaylaşmak istediğim bu hikaye gerçekten çok anlamlı ve güzel bir hikaye bir baba ve onun sinirlenince çevresindeki insanların kalbini kıran bir oğulunun hikayesi.

Adamın çok sinirli asabi bir oğlu varmış çok çabuk sinirlenir sinirlendimi de kendi çevresindeki insanların kalbini kırarmış .Tabi adam evladının bu durumunda çok rahatsız olurmuş. Buna bir son vermek için oğluna bir ders vermek istemiş. Bir torrba çivi bir çekiç ve bir tahta paçası ile birlikte oğlunu yanına çağırır oğluna oğlum senin ile bir anlaşma yapıcağız der ve anlatmaya başlar bundan sonra kendini her kaybettiğinde sinirlendiğinde  çevrendeki insanların kalplerini kıracağına bu tahtaya bir çivi çakıcaksın der .

Oğlu babasının söylediklerinden hiç bir şey anlamasa da babasını çok sevdiği için tahta ile çivileri alıp babasının söylediklerini kabul eder.

Adamın oğlu ilk gün kendini 48 defa kaybeder sinirlenir ama babasına söz verdiği için sinirlenip kızdığında kimsenin kalbini kırmayıp her defasında tahtaya bir çivi çakmış ilk günün sonunda tahtada 47 çivi varmış .Oğlu kendini 47 defa kaybetmiş ama babasını dinleyip kimsenin kalbini kırmamak için her seferinde tahtaya bir çivi çakmış.

İkinci gün tekrar aynı şekilde sinirleniyor fakat kimseye bir şey söylemiyor ve tahtaya 43 çivi çakıyor bu bir kaç gün böyle devam ediyor adamın oğlu bir gün bakıyor kendini kontrol etmek tahtaya çivi çakmaktan daha kolay geliyor. ve diğer gün tahtaya hiç bir çivi çakmıyor .

Tahtayı babasını götürüyor ve tamam baba artık kendimi kontrol etmeyi öğrendim diyor .Babası çivilerle dolu tahtayı göstererek aferin oğlum der ve bundan sonrada senden istediğim kendini kontrol ettiğin her gün için o tahtadan bir çivi çekmen.

Çoçuk yine bişe anlamasa da babasının sözlerini dinleyerek kendini kontrol ettiği her gün için tahtadan bir çivi çeker günler aylar böyle geçip gider çocuk artık sinirlenip kızdığında sevdiği insanların kalbini kırmıyordur ve kendini kntrol etmeyi öğrenmiştir artık.

Bir gün tahtada hiç bir çivi kalmaz .Tahtayı babasına götürerek bak baba artık kendimi kontrol edebiliyorum ve tahtada hiç bir çivi kalmadı der. Babası oğluna tahtayı göstererek o tahtanın üstündeki çivi izlerini görüyoryormusun der. Çivileri çekip çıkarsan da mutlaka çivilerin tahtadaki yaraları kalıyor.Şimdi o izleri yok edebilirmisin diye sorar çocuk onu nasıl yapıcam baba bu imkansız der.Adamda  İşte senin de yaptığın buydu oğlum her kendini kaybedişinde sevdiğin insanların kalbine bıraktığın yaralar bunlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Çekmece Notları Design by Blogger Modifiye © 2009